Jídelní lístek

Středa 29.5.

Francouzská polévka s těstovinou 1,9
1. Halušky s kysaným zelím, uzeným masem a anglickou slaninou 1,3,7
2. Vepřové kostky po srbsku, dušená rýže 1
3. Kuřecí řízek v sezamové strouhance, vařené brambory s máslem, okurka 1,3,7,11

Čtvrtek 30.5.

Kedlubnová polévka s mrkví a bramborem 1,7
1. Segedínský guláš, houskový knedlík 1,3,7
2. Lasagne s krůtím masem a listovým špenátem 1,3,7
3. Hovězí ragú na víně, bramborová kaše 1,7,9,12 

Pátek 31.5.

Boršč 1,7,9
1. Krůtí sekaná pečeně, bramborová kaše, okurka 1,3,7
2. Bramborové šišky sypané mákem, polité máslem 1,3,7
3. Vepřová pečeně na kmíně, těstoviny 1

Pondělí 3.6.

Špenátová polévka s vejcem a bramborem 1,3,7
1. Vepřové kostky na kmíně, těstoviny 1
2. Smažená mozzarella, vařené brambory, tatarka 1,3,7,10
3. Kuřecí karirizoto sypané sýrem, okurka 7,9 

Úterý 4.6.

Čočková polévka s klobásou 1,9
1. Vepřová játra na cibulce, dušená hrášková rýže 1
2. Kapr po novohradsku, šťouchané brambory s máslem a pažitkou, citron 1,4,7
3. Pražská hovězí pečeně, vícezrnný knedlík 1,3,7,11

Středa 5.6.

Slepičí vývar se zeleninou, masem a nudlemi 1,9
1. Kuřecí guláš s fazolkami, chléb, červená cibule 1
2. Sójový flamendr, dušená rýže 1,6
3. Marinovaný vepřový bok, šťouchané brambory s máslem a petrželkou, okurka 1,6,7,10

Čtvrtek 6.6.

Celerový krém s opečeným rohlíkem 1,7,9
1. Holandská masová sekaná, bramborová kaše, okurka 1,3,7
2. Zapečené brambory se zakysanou smetanou a nivou, zelný salát 3,7
3. Bramborové knedlíky s uzeným masem, dušené kysané zelí, cibulka 1,3,7

Pátek 7.6.

Cibulačka s uzeným masem 1,7,12
1. Kuřecí stehno pečené na zelí, vařené brambory 1,7
2. Povidlové taštičky sypané mákem, polité máslem 1,3,7
3. Katův šleh, dušená rýže 1 

Pondělí 10.6.

Rajská polévka s červenou řepou a zakysanou smetanou 1,7,9
1. Kuřecí závitek (drůbeží játra, slanina, niva), dušená rýže 1,7,10
2. Čočka na kyselo, vařené vejce, cibulka, chléb 1,3,7
3. Boloňské špagety sypané sýrem 1,7,9 

Úterý 11.6.

Zelná polévka s klobásou 1,7
1. Vepřové kousky na cibulce, těstoviny penne 1
2. Krůtí prso na smetaně, houskový knedlík 1,3,7,9,10
3. Pstruh po mlynářsku, šťouchané brambory s máslem a jarní cibulkou, citron 1,4,7 

Středa 12.6.

Hovězí vývar s játrovou rýží 1,3,9
1. Obrácený řízek z bůčku, bramborová kaše, okurka 1,3,7
2. Zeleninový guláš, chléb, cibule 1,9
3. Kuřecí nudličky na kari, dušená zeleninová rýže 1,7

Čtvrtek 13.6.

Brokolicová polévka s nivou 1,7
1. Smažené čínské nudle s krůtím masem a zeleninou, bylinkový dresink 1,6
2. Zeleninové rizoto sypané sýrem, mrkvový salát 7,9
3. Pečená vepřová krkovice, dušený špenát, bramborový knedlík 1,3,7 

Pátek 14.6.

Gulášová polévka 1
1. Vepřové kostky na houbách, dušená rýže 1
2. Ovesná kaše s teplým ovocem, máslem a skořicovým cukrem 1,7
3. Smažený kuřecí řízek, šťouchané brambory s máslem, zeleninová přízdoba 1,3,7